Tarieven

De kosten van scheidingsbegeleiding:

  • Het eerste gesprek, het informatiegesprek, is voor u geheel zonder kosten.
  • Wenst u gebruik te maken van mediation, dan hanteer ik een uurtarief wat aanzienlijk lager ligt dan het uurtarief van een advocaat. Beide van de nu nog echtelieden krijgen hiervan 50% in rekening gebracht.
  • Maximering van de kosten is bespreekbaar tijdens het informatiegesprek.
  • Als register(familie)mediator ben ik tevens ingeschreven bij de Raad van Rechtsbijstand; dit maakt dat ik de plicht heb om te bekijken of de eventueel alimentatiegerechtigde in aanmerking komt voor toevoeging (subsidie).
  • Indien aan de eisen wordt voldaan ben ik verplicht de toevoeging aan te vragen bij de Raad van Rechtsbijstand. Toevoeging is te beschouwen als een bijdrage vanuit de Raad van Rechtsbijstand in de kosten van de mediation daar waar het gaat over de alimentatie.
  • Mocht de alimentatiegerechtigde toch niet in aanmerking komen voor toevoeging, dan zijn de gemaakte kosten voor mediation, betreffende de alimentatie, aftrekbaar van het belastbaar inkomen.

Aan welk bedrag moet u gezamenlijk denken voordat u daadwerkelijk gescheiden bent?

Dat is echt afhankelijk van uw situatie. Wel of geen (eigen) kinderen, wel of geen eigen woning, wel of geen eigen bedrijf, etc, maar hangt ook af of u gebruik maakt van mediation of allebei van een eigen advocaat.

Een advocaat-mediator heeft een gemiddeld uurtarief dat ligt tussen de € 200,- en € 250,- ex BTW / uur.
Een mediator hanteert een gemiddeld uurtarief dat ligt tussen de € 130,- en € 175,- ex BTW / uur.

Kiest u voor mediation dan zullen de kosten globaal tussen de € 1.500,- en € 3.000,- uitkomen, afhankelijk van uw bereidheid om tot een afwikkeling te komen. Daarnaast krijgt u nog te maken met de kosten voor indiening van uw verzoek bij de rechtbank en de griffiekosten. Deze kosten zullen gezamenlijk plm. € 800,- bedragen. Kortom totaal zal uw scheiding tussen de € 2.300 en € 3.800,- gaan kosten, mits u bereid bent om er gezamenlijk uit te komen.

Een vechtscheiding via advocaten kost heel snel meer dan € 10.000,- ex BTW en heeft tot gevolg dat een van beiden voor de rest van zijn/haar leven zich onrecht voelt aan gedaan.

Aan u de keuze!

De kosten voor mediation:

  • Het eerste gesprek, het informatiegesprek, is voor u geheel zonder kosten.
  • Er wordt gewerkt met een uurtarief ex BTW
  • Elk van de aanwezige partijen krijgt 50% van deze kosten in rekening gebracht.
  • Mediation is nooit op basis van “no cure no pay”.